Csók, Anyu

Anyának lenni nem könnyű. Dolgozó nőnek sem. Egy dolgozó, elvált anya, két gyerkőccel, új pasival és egy kutyával pedig megér egy blogot...

Linkblog

Címkék

30 (1) anya (1) bébiétel (1) betegség (1) család (1) csibecomb (1) csirkemell (1) csokoládé (1) darált (1) eat (1) ebéd (1) elizabeth (1) év (1) felfújt (1) főzelék (1) gilbert (1) gyerek (2) házi (1) hús (1) kalács (1) kenyér (1) könyv (1) kutya (1) love (1) nátha (1) pác (1) palacsinta (1) pray (1) recept (6) rozskenyér (1) saláta (1) sárgaborsó (1) sült (1) tészta (1) tyúkhúsleves (1) vendégváró (1) Címkefelhő

...nem csak anyáknak

2011.02.17. 18:33 Csók, Anyu

Tökéletes vendégváró - a mindenhogyan elkészíthető Jugoszláv kalács

Címkék: recept kalács vendégváró

Jugoszláv kalács:
400ml tej, 1 élesztő (40g), 3 evőkanál kristálycukor, 500-600g rétesliszt, 2 kiskanál só, 100ml olaj,
Krém: 3/4 Rama, 2 tojássárgája, 2 kiskanál só

A tejet megmelegítjük, betesszük egy edénybe. Elkeverjük benne a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt (10-15 perc).

A liszthez hozzáadjuk a sót, az olajat, az élesztős tejet és lágy tésztát dagasztunk. Letakarjuk és hagyjuk megkelni.

Krém készítése: a langyos margarint elkeverjük a tojássárgával és a sóval, hozzáadunk 1-2 kocka krémsajtot, zúzott fokhagymát vagy reszelt sajtot.  (ki mit szeret)
Kelés után a tésztát kétfelé vágjuk és mintegy 1 centi vastagra nyújtjuk.

Mindkét részt megkenjük a krémmel, ha szalonnásat akarunk rászórjuk a bacont és feltekerjük. A tetejére is kenünk egy kis krémet.

Ferde vágással háromszögeket formálunk belőle.

Ízlés szerint megszórhatjuk a tetejét szezámmaggal, reszelt sajttal, mákkal, vagy akár baconnal is: ki mit szeret. Tepsire rakva, 185-190 fokon aranybarnára sütjük, és időben kivesszük (mikor kezd pirulni, ne legyenek barnák)

Édes változat is készülhet belőle, akkor a tésztából hagyjuk ki a sót, a margarinos tojásos krémhez pedig keverjünk vaníliás cukrot, fahéjat, kakaót, ki hogyan szeretné. A tetejét megszórhatjuk nagy szemű kristálycukorral is. A képen a csokis verzió található.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csokanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr431766961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása