Csók, Anyu

Anyának lenni nem könnyű. Dolgozó nőnek sem. Egy dolgozó, elvált anya, két gyerkőccel, új pasival és egy kutyával pedig megér egy blogot...

Linkblog

Címkék

30 (1) anya (1) bébiétel (1) betegség (1) család (1) csibecomb (1) csirkemell (1) csokoládé (1) darált (1) eat (1) ebéd (1) elizabeth (1) év (1) felfújt (1) főzelék (1) gilbert (1) gyerek (2) házi (1) hús (1) kalács (1) kenyér (1) könyv (1) kutya (1) love (1) nátha (1) pác (1) palacsinta (1) pray (1) recept (6) rozskenyér (1) saláta (1) sárgaborsó (1) sült (1) tészta (1) tyúkhúsleves (1) vendégváró (1) Címkefelhő

...nem csak anyáknak

2011.02.28. 14:22 Csók, Anyu

Napocska leves, diós-zöldfűszeres darált szelettel

Címkék: recept hús bébiétel sárgaborsó darált

A napocska leves a színéről kapta nevét, mivel a nagyfiúnak nem akartam elárulni, hogy sárgaborsó is van benne, amit nem szeret.
Egy bögre sárgaborsót egy nagy répával, egy krumplival és két kövér gerezd fokhagymával felteszünk főni. Fél óra után hozzádobtam egy babérlevelet is, ez mehet az elején is, csak nálunk rajtam kívül nem szereti senki, így meg épp, hogy csak ízt ad neki. Kb. egy óra főzés után kivesszük a babérlevelet a többit pedig összeturmixoljuk. A keletkezett levesnek épp olyan színe van, mint a nyugvó napocskának, innen a név. Sózzuk és borsozzuk, hagyjuk picit állni. Pirított zsemlekockával tálaljuk.

Diós-zöldfűszeres darált szelet
50 dkg darált hús (nálam csibecomb volt)
8 dkg dió apróra vágva vagy darálva
1 tojás sárgája
1 kiskanál fokhagymakrém vagy 2 gerezd fokhagyma összezúzva
só, bors
2 tojás, liszt, zöld fűszer ízlés szerint, tej vagy sör

A darált húst sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a diót, fokhagymakrémet és a tojást majd hűtőben 15 percig állni hagyjuk. Ezután nedves kézzel pogácsákat formázunk, meghempergetjük lisztben majd bundát adunk rá. A bundához a tojásokat kevés tejjel elkeverjük - ezt pótoltam én sörrel, amitől szerintem finomabb- majd hozzáadunk annyi lisztet, hogy sűrű palacsintatészta állaga legyen. A lisztbe hempergetett pogácsákat megmártjuk a bundában majd bő olajban kisütjük. Főtt krumplival és majonézzel tálaljuk, de rizzsel is nagyon finom.

Bónusz: Répa rizzsel
1 kisebb répát egy evőkanál rizzsel babavízben fél órát főzünk. Összeturmixoljuk és apró kanalanként adagoljuk. Evés közben az arcra, nyakra, harisnyára és előkére került adagot lassan visszakanalazzuk a baba szájába. 6 hónapos kortól
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csokanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr422716708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása