Csók, Anyu

Anyának lenni nem könnyű. Dolgozó nőnek sem. Egy dolgozó, elvált anya, két gyerkőccel, új pasival és egy kutyával pedig megér egy blogot...

Linkblog

Címkék

30 (1) anya (1) bébiétel (1) betegség (1) család (1) csibecomb (1) csirkemell (1) csokoládé (1) darált (1) eat (1) ebéd (1) elizabeth (1) év (1) felfújt (1) főzelék (1) gilbert (1) gyerek (2) házi (1) hús (1) kalács (1) kenyér (1) könyv (1) kutya (1) love (1) nátha (1) pác (1) palacsinta (1) pray (1) recept (6) rozskenyér (1) saláta (1) sárgaborsó (1) sült (1) tészta (1) tyúkhúsleves (1) vendégváró (1) Címkefelhő

...nem csak anyáknak

2011.03.03. 13:23 Csók, Anyu

Saláta-szerelem

Címkék: saláta recept tészta pác csirkemell

Megmondom őszintén én nagyon szeretem a salátát. Ha egész évben 150 forint körül lenne a fejes saláta, nekem más savanyúság nem is kéne. De nem csak a saláta nevű zöldséget, de a saláta nevű ételt is nagyon szeretem. Az okosok szerint a saláta több étel összekeverve valamilyen öntettel, legtöbbször hidegen tálalva. Valami jót tehettem előző életemben, mert a párom is szereti, és nem gondolja, hogy ez csak valami nyúlkaja. Persze a mi salátáinkat nem is úgy kell elképzelni hogy 2 salátalevél 3 káposztával. Aki még óckodik a gondolatától is, lehet az alábbit kéne megpróbálnia, és megváltozna a véleménye, merthogy a tegnapi menü:

Pácolt csirkesaláta


2 személyre:
másfél csirkemell
150 g fusilli tészta
1 kisebb jégsaláta
150 g sajt /ha szereted a markáns ízt feta vagy kék sajt, ha csak az egyszerűt ementáli vagy trappista/

a páchoz:
1 citrom leve
2 evőkanál olaj
1 evőkanál méz
2 evőkanál szójaszósz
színes bors - legjobb a Kotányi őrlőse

a salátaöntethez:
1 evőkanál almaecet
1 evőkanál dijoni mustár
1 grépfrút leve
1 evőkanál olíva olaj
őrölt bors, só

Tisztában vagyok vele, hogy ezek a hozzávalók nem minden konyha része, de aki szeret főzni, fizetés környékén érdemes ezt-azt venni, ezek a hozzávalók (1 szójaszósz vagy 1 liter almaecet legtöbbször 1-2 évig is elegendők, nálam legalábbis)

Na, csirkemellet apró csíkokra vágjuk, a páchoz mindent összekeverünk, csibecici bele, legalább 1 órára hűtőbe. Utána bő vízben kifőzzük a tésztát, zacskón tessék megnézni, meddig kell főzni, hogy al dente legyen. Leszűrjük és langyosra hűtjük. Olajon megpirítjuk a csirkemellcsíkokat. Ha csak sima sajtot teszünk majd mellé, vagy ezt el is hagyjuk, sózzuk is, feta sajtnál azonban ne, mert maga a sajt sós lesz. A jégsalátát apró csíkokra vágjuk, beletesszük egy nagyobb edénybe, hozzátesszük a lecsöpögtetett tésztát, a csirkemellet, majd nyakon öntjük a salátaöntettel. A végén megszórjuk az apró kockákra vágott sajttal

Megjegyzés: a páclét sülés közben leöntöttem a húsról és azt is hozzátettem, nagyon finom.

Remélem, ízleni fog, nálunk semmi nem maradt belőle, pedig egész emberes adag volt.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csokanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr12716010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása